Lukas Internet Radio

In 2003 ben ik begonnen met het ontwikkelen van de Lukas Internet radio op freelance basis. Het voornaamste doel van deze radio was het beluisteren van kerk uitzendingen. Dit moest een alternatief worden voor het uitfaseren van de kerktelefoon van de KPN. Dit project was een samenwerking van een aantal oud-collega's van CPS Europe B.V.

Lukas Internet Radio

Om het hele project mogelijk te kunnen maken moest er een oplossing gezocht worden voor het beluisteren van audio via een inbel verbinding. Omdat de bandbreedte erg beperkt is werd gekozen voor een MP3 oplossing. En omdat audio kwaliteit niet heel belangrijk was werd er gekozen voor bitrates van 16, 24 en 32 kbps.

Voor het operating system werd gekozen voor het open source Nut/OS project van Harald Kipp. Gebruikmakend van hun goedkope Ethernut 1 werd hieraan een modem toegevoegd om als basis te dienen for de Lukas radio. Aangezien ik een ruime ervaring had met het implementeren van TCP/IP, operating systems en internet diensten in het algemeen, heb ik de implementatie en aanpassing van het Nut/OS operating system, modem, een groot deel van de applicatie en het audio streaming gedeelte op mij genomen. En met veel succes want de Lukas werd gezien als één van de meest stabiele internet radio oplossingen in de markt.

De radio werd in 2004 op de markt gebracht en als resultaat hiervan werd een bedrijf opgericht. Ik nam deel in dit bedrijf om de product portfolio uit te breiden naar in-store muziek oplossingen en om het bedrijf als geheel te laten groeien.

Begin 2008 heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan om mijn eigen audio en video producten en oplossingen te ontwikkelen. En dat is na al die jaren nog steeds de focus van Timos.