Timba Release 0.28

Release 0.28 voor Timba is beschikbaar. Lees de details op Timba Release 0.28 (Engels)

Timba Release 0.26

Release 0.26 voor Timba is beschikbaar. Lees de details op Timba Release 0.26 (Engels)

FAT patent vrij!

Voorlopig is het FAT patent van Microsoft ongeldig verklaard in Europa. Dit is goed nieuws voor alle embedded toepassingen waarin dit file systeem gebruikt wordt. Nu ben ik sowieso tegen patenten, al helemaal als het over software patenten gaat. Het gaat er mijns inziens namelijk niet om wie het beste idee heeft (zoals het nu is geregeld), maar het zou erom moeten gaan wie het idee het beste implementeert, integreert en combineert!
Tags: 

Interview Digital Signage Blog

We zijn geïnterviewd door de club van Digital Signage Blog. Bekijk het interview op http://www.digitalsignageblog.com/2013/11/28/interview-with-michel-from-timos/

Bilingual Blogging

Vanaf vandaag ga ik experimentere met bloggen in 2 talen. Dat betekent meer werk voor mij, maar ook meer informatie voor u! Het betekent niet dat ik alle artikelen in twee talen schrijf als het relevant is zal ik wel een link naar het originele artikel toevoegen. Ga hier naar de engelstalige blog.

Ubuntu & Twitter

Ubuntu Lucid heeft een aantal twitter applicaties ingebouwd maar de meeste zijn zoooo 2008 dat Canonical zich bijna in een hoekje moet gaan staan te schamen. Twitux heeft bijvoorbeeld de beperking dat alleen de laatste 20 tweets zichtbaar zijn en dat je geen retweets kunt doen. Tenminste, toen je er nog mee kon inloggen op twitter.

Ziggo op de PC

Windows Media Center en digitale kabeltelevisie zijn niet elkaars beste kameraden. Microsoft biedt officieel geen ondersteuning voor DVB-C (digital-video-broadcast cable, b.v. Ziggo, UPC), omdat men naar eigen zeggen geen toestemming krijgt van de verschillende kabelaanbieders. De Ziggo's en UPC's van deze wereld zitten in een spagaat tussen de belangen van hun klanten en de content leveranciers en zitten niet echt te wachten op oplossingen waarbij premium content eenvoudig kan worden opgenomen en verspreid.

40 redenen om geen TomTom te kopen

TomTom is gigantisch onderuit gegaan op de beurs vanwege een google aankondiging. En misschien wel terecht. Want ook ik koop de volgende keer geen TomTom meer. Service wordt bij TomTom namelijk met een Z geschreven. Zelfservice.

Ext4 vervangt Ext3 en XFS?

Gaf ik laatst al aan dat mijn voorkeur uitgaat naar ext3, voor grote data partities die door veel gebruikers gedeeld worden geef ik de voorkeur aan XFS.

ReiserFS "read-only filesystem"

ReiserFS, brrr. Alleen de gedachte daaraan doet me huiveren. Ik heb nooit precies aan kunnen geven waarom eigenlijk. Nu wel.

Pagina's

Subscribe to Timos RSS